Oferta kształcenia w roku akademickim {rok}

Wyświetlanie

Rodzaj oferty

Wydział

Kierunek

Forma studiów


Poziom studiów

Oferta dla Polaków

Znalezionych naborów: {n}

Strona: 1

1. Kierunek: Dietetyka

Studia {typ} {forma}

Collegium Medicum
Miejsce prowadzenia zajęć: Kielce

Limit miejsc: {limit}
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Minimalna ocena wymagana do zakwalifikowania: 3.5
Ubiegłoroczny próg punktowy: 4.0392

Terminy (oferta archiwalna):
rejestracja od 2024-06-01 do 2024-09-24,
ogłoszenie wyników 2024-09-26,
składanie dokumentów od 2024-09-27 do 2024-09-30.

Limit miejsc: {limit}
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Minimalna ocena wymagana do zakwalifikowania: 3.5

Opis

Studia przeznaczone są dla absolwentów studiów pierwszego stopnia kierunku dietetyka.

Na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2019 r. w sprawie badań lekarskich kandydatów do szkół ponadpodstawowych lub wyższych i na kwalifikacyjne kursy zawodowe, uczniów i słuchaczy tych szkół, studentów, słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych oraz doktorantów, osoby ubiegające się o przyjęcie na ww. kierunki zobowiązane są dołączyć zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stanowi załącznik nr 2 i 3 do Rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 15 września 1997 r. - Dz. U.97120.767 z późn. zm.) Zaświadczenie wydawane jest na podstawie skierowania wydanego przez właściwą komisję rekrutacyjną. Bezpłatne badania wykonywane są w podmiocie leczniczym, z którym UJK ma zawartą umowę. Koszty związane z wykonaniem badań w innej jednostce leczniczej ponosi kandydat.

Kryteria kwalifikacji

  • Absolwent kierunku dietetyka
    1. Konkurs dyplomów

      Ocena z dyplomu studiów pierwszego stopnia.
      Minimalna ocena na dyplomie uprawniająca kandydata do wpisu na listę studentów: 3,5

      Przedmioty:

      ocena z dyplomu (ocena z dyplomu studiów pierwszego stopnia)
    2. Ranking ocen

      W przypadku jednakowych ocen z dyplomu studiów pierwszego stopnia o przyjęciu decyduje średnia ocen ze studiów pierwszego stopnia.

      Przedmioty:

      średnia ze studiów (średnia ocen ze studiów pierwszego stopnia)
    3. Rozmowa kwalifikacyjna

      W przypadku jednakowych wyników o przyjęciu decyduje wynik z rozmowy kwalifikacyjnej.

      Termin rozmowy kwalifikacyjnej 25 września 2024 r.

Wymagane dokumenty

Dotyczy studiów drugiego stopnia na kierunkach: Biologia, Biotechnologia, Chemia, Dietetyka, Fizyka, Kosmetologia, Pielęgniarstwo, Położnictwo, Wychowanie fizyczne

  • Wydruk internetowego formularza (prawdziwość danych zawartych w formularzu, kandydat potwierdza własnoręcznym podpisem);
  • Dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia lub drugiego stopnia lub jednolitych magisterskich (odpis lub poświadczona przez uczelnię kopia) wraz z suplementem do dyplomu lub w przypadku jego braku inny dokument, pozwalający ustalić średnią ze studiów i wynik studiów;
  • Zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stosownie do przepisu art. 5 ust.1 pkt 4 i 5 ustawy z dnia 27 czerwca 1997r. o służbie medycyny pracy ( Dz. U. z 2019r. poz. 1175);
  • 1 fotografia kolorowa w wersji elektronicznej - jpg, 2cm x 2.5cm, 236 x 295 pikseli – poprzez formularz rejestracyjny;
  • 1 fotografia papierowa zgodna z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych (taka sama jak fotografia cyfrowa dołączona do internetowego formularza rejestracyjnego);
  • Teczka wiązana A4 - biała;

Składanie dokumentów

Sylwetka absolwenta

Absolwent studiów drugiego stopnia na kierunku Dietetyka uzyskuje pogłębioną wiedzę i umiejętności w zakresie żywienia człowieka zdrowego i chorego oraz profilaktyki i dietoterapii. W czasie studiów uzyska wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne niezbędne m.in. do:

- planowania racjonalnego żywienia dla różnych grup ludności (osób zdrowych i osób chorych) opartego na podstawach naukowych;

- przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet, zgodnie z obowiązującą klasyfikacją i zasadami Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli;

- oceny stanu odżywienia, sposobu żywienia i rozpoznania niedożywienia;

- zapobiegania chorobom i dietoterapia;

- doradztwa dietetycznego i suplementacji dla sportowców i klubów sportowych opartych na podstawach naukowych i zgodnych ze stanem aktualnej wiedzy;

- oceny wzajemnego wpływu farmakoterapii i żywienia;

- kontrolowania jakości produktów żywnościowych i warunków ich przechowywania zgodnie z zasadami systemu HACCP;

- oceny wpływu choroby na stan odżywienia i wpływu żywienia na wyniki leczenia chorób;

- organizowania żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego dostosowanego do wieku, płci i stanu zdrowia pacjentów;

- prowadzenia edukacji żywieniowej;

-pracy jako specjalista w zakładach przemysłu spożywczego i farmaceutycznego;

- pracy w działach higieny żywności i żywienia zbiorowego, stacjach sanitarno-epidemiologicznych;

- pracy związanej z produkcją żywności;

- nawiązywania właściwego kontaktu z potencjalnymi klientami;

- podnoszenia swoich kwalifikacji i doskonalenia zawodowego na rynku krajowym i międzynarodowym;

- kierowania zespołem i współpracy z przedstawicielami innych zawodów medycznych i pracownikami administracji ochrony zdrowia w celu prowadzenia edukacji żywieniowej i profilaktyki chorób żywieniowo-zależnych w społeczności lokalnej;

- zarządzania placówkami prowadzącymi poradnictwo dietetyczne.

2. Kierunek: Dietetyka

Studia {typ} {forma}

Collegium Medicum
Miejsce prowadzenia zajęć: Kielce

Rodzaj naboru: uzupełniający
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Minimalna ocena wymagana do zakwalifikowania: 3.5
Ubiegłoroczny próg punktowy: 4.0392

Terminy (oferta archiwalna):
rejestracja od 2024-10-03 do 2024-10-06,
ogłoszenie wyników 2024-10-07,
składanie dokumentów od 2024-10-08 do 2024-10-08.

Rodzaj naboru: uzupełniający
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Minimalna ocena wymagana do zakwalifikowania: 3.5

Opis

Studia przeznaczone są dla absolwentów studiów pierwszego stopnia kierunku dietetyka.

Na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2019 r. w sprawie badań lekarskich kandydatów do szkół ponadpodstawowych lub wyższych i na kwalifikacyjne kursy zawodowe, uczniów i słuchaczy tych szkół, studentów, słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych oraz doktorantów, osoby ubiegające się o przyjęcie na ww. kierunki zobowiązane są dołączyć zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stanowi załącznik nr 2 i 3 do Rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 15 września 1997 r. - Dz. U.97120.767 z późn. zm.) Zaświadczenie wydawane jest na podstawie skierowania wydanego przez właściwą komisję rekrutacyjną. Bezpłatne badania wykonywane są w podmiocie leczniczym, z którym UJK ma zawartą umowę. Koszty związane z wykonaniem badań w innej jednostce leczniczej ponosi kandydat.

Kryteria kwalifikacji

  • Absolwent kierunku dietetyka
    1. Konkurs dyplomów

      Ocena z dyplomu studiów pierwszego stopnia.
      Minimalna ocena na dyplomie uprawniająca kandydata do wpisu na listę studentów: 3,5

      Przedmioty:

      ocena z dyplomu (ocena z dyplomu studiów pierwszego stopnia)
    2. Ranking ocen

      W przypadku jednakowych ocen z dyplomu studiów pierwszego stopnia o przyjęciu decyduje średnia ocen ze studiów pierwszego stopnia.

      Przedmioty:

      średnia ze studiów (średnia ocen ze studiów pierwszego stopnia)
    3. Rozmowa kwalifikacyjna

      W przypadku jednakowych wyników o przyjęciu decyduje wynik z rozmowy kwalifikacyjnej.

      Termin rozmowy kwalifikacyjnej 7 października 2024 r.

Wymagane dokumenty

Dotyczy studiów drugiego stopnia na kierunkach: Biologia, Biotechnologia, Chemia, Dietetyka, Fizyka, Kosmetologia, Pielęgniarstwo, Położnictwo, Wychowanie fizyczne

  • Wydruk internetowego formularza (prawdziwość danych zawartych w formularzu, kandydat potwierdza własnoręcznym podpisem);
  • Dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia lub drugiego stopnia lub jednolitych magisterskich (odpis lub poświadczona przez uczelnię kopia) wraz z suplementem do dyplomu lub w przypadku jego braku inny dokument, pozwalający ustalić średnią ze studiów i wynik studiów;
  • Zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stosownie do przepisu art. 5 ust.1 pkt 4 i 5 ustawy z dnia 27 czerwca 1997r. o służbie medycyny pracy ( Dz. U. z 2019r. poz. 1175);
  • 1 fotografia kolorowa w wersji elektronicznej - jpg, 2cm x 2.5cm, 236 x 295 pikseli – poprzez formularz rejestracyjny;
  • 1 fotografia papierowa zgodna z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych (taka sama jak fotografia cyfrowa dołączona do internetowego formularza rejestracyjnego);
  • Teczka wiązana A4 - biała;

Składanie dokumentów

Sylwetka absolwenta

Absolwent studiów drugiego stopnia na kierunku Dietetyka uzyskuje pogłębioną wiedzę i umiejętności w zakresie żywienia człowieka zdrowego i chorego oraz profilaktyki i dietoterapii. W czasie studiów uzyska wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne niezbędne m.in. do:

- planowania racjonalnego żywienia dla różnych grup ludności (osób zdrowych i osób chorych) opartego na podstawach naukowych;

- przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet, zgodnie z obowiązującą klasyfikacją i zasadami Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli;

- oceny stanu odżywienia, sposobu żywienia i rozpoznania niedożywienia;

- zapobiegania chorobom i dietoterapia;

- doradztwa dietetycznego i suplementacji dla sportowców i klubów sportowych opartych na podstawach naukowych i zgodnych ze stanem aktualnej wiedzy;

- oceny wzajemnego wpływu farmakoterapii i żywienia;

- kontrolowania jakości produktów żywnościowych i warunków ich przechowywania zgodnie z zasadami systemu HACCP;

- oceny wpływu choroby na stan odżywienia i wpływu żywienia na wyniki leczenia chorób;

- organizowania żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego dostosowanego do wieku, płci i stanu zdrowia pacjentów;

- prowadzenia edukacji żywieniowej;

-pracy jako specjalista w zakładach przemysłu spożywczego i farmaceutycznego;

- pracy w działach higieny żywności i żywienia zbiorowego, stacjach sanitarno-epidemiologicznych;

- pracy związanej z produkcją żywności;

- nawiązywania właściwego kontaktu z potencjalnymi klientami;

- podnoszenia swoich kwalifikacji i doskonalenia zawodowego na rynku krajowym i międzynarodowym;

- kierowania zespołem i współpracy z przedstawicielami innych zawodów medycznych i pracownikami administracji ochrony zdrowia w celu prowadzenia edukacji żywieniowej i profilaktyki chorób żywieniowo-zależnych w społeczności lokalnej;

- zarządzania placówkami prowadzącymi poradnictwo dietetyczne.

3. Kierunek: Dietetyka

Studia {typ} {forma}

Collegium Medicum
Miejsce prowadzenia zajęć: Kielce

Limit miejsc: {limit}
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Czesne: {kwota} {waluta} (opłata za rok studiów, płatna w {raty} ratach)
Minimalna ocena wymagana do zakwalifikowania: 3.5

Terminy (oferta archiwalna):
rejestracja od 2024-07-27 do 2024-09-24,
ogłoszenie wyników 2024-09-26,
składanie dokumentów od 2024-09-27 do 2024-09-30.

Limit miejsc: {limit}
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Czesne: {kwota} {waluta} (opłata za rok studiów, płatna w {raty} ratach)
Minimalna ocena wymagana do zakwalifikowania: 3.5

Opis

Studia przeznaczone są dla absolwentów studiów pierwszego stopnia kierunku dietetyka.

Na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2019 r. w sprawie badań lekarskich kandydatów do szkół ponadpodstawowych lub wyższych i na kwalifikacyjne kursy zawodowe, uczniów i słuchaczy tych szkół, studentów, słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych oraz doktorantów, osoby ubiegające się o przyjęcie na ww. kierunki zobowiązane są dołączyć zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stanowi załącznik nr 2 i 3 do Rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 15 września 1997 r. - Dz. U.97120.767 z późn. zm.) Zaświadczenie wydawane jest na podstawie skierowania wydanego przez właściwą komisję rekrutacyjną. Bezpłatne badania wykonywane są w podmiocie leczniczym, z którym UJK ma zawartą umowę (WYŁĄCZNIE NA STUDIA STACJONARNE). Koszty związane z wykonaniem badań w innej jednostce leczniczej ponosi kandydat.

Kryteria kwalifikacji

  • Absolwent kierunku dietetyka
    1. Konkurs dyplomów

      Ocena z dyplomu studiów pierwszego stopnia.
      Minimalna ocena na dyplomie uprawniająca kandydata do wpisu na listę studentów: 3,5

      Przedmioty:

      ocena z dyplomu (ocena z dyplomu studiów pierwszego stopnia)
    2. Ranking ocen

      W przypadku jednakowych ocen z dyplomu studiów pierwszego stopnia o przyjęciu decyduje średnia ocen ze studiów pierwszego stopnia.

      Przedmioty:

      średnia ze studiów (średnia ocen ze studiów pierwszego stopnia)
    3. Rozmowa kwalifikacyjna

      W przypadku jednakowych wyników o przyjęciu decyduje wynik z rozmowy kwalifikacyjnej.

      Termin rozmowy kwalifikacyjnej 25 września 2024 r.

Wymagane dokumenty

Dotyczy studiów drugiego stopnia na kierunkach: Biologia, Biotechnologia, Chemia, Dietetyka, Fizyka, Kosmetologia, Pielęgniarstwo, Położnictwo, Wychowanie fizyczne

  • Wydruk internetowego formularza (prawdziwość danych zawartych w formularzu, kandydat potwierdza własnoręcznym podpisem);
  • Dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia lub drugiego stopnia lub jednolitych magisterskich (odpis lub poświadczona przez uczelnię kopia) wraz z suplementem do dyplomu lub w przypadku jego braku inny dokument, pozwalający ustalić średnią ze studiów i wynik studiów;
  • Zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stosownie do przepisu art. 5 ust.1 pkt 4 i 5 ustawy z dnia 27 czerwca 1997r. o służbie medycyny pracy ( Dz. U. z 2019r. poz. 1175);
  • 1 fotografia kolorowa w wersji elektronicznej - jpg, 2cm x 2.5cm, 236 x 295 pikseli – poprzez formularz rejestracyjny;
  • 1 fotografia papierowa zgodna z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych (taka sama jak fotografia cyfrowa dołączona do internetowego formularza rejestracyjnego);
  • Teczka wiązana A4 - biała;

Składanie dokumentów

Sylwetka absolwenta

Absolwent studiów drugiego stopnia na kierunku Dietetyka uzyskuje pogłębioną wiedzę i umiejętności w zakresie żywienia człowieka zdrowego i chorego oraz profilaktyki i dietoterapii. W czasie studiów uzyska wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne niezbędne m.in. do:

- planowania racjonalnego żywienia dla różnych grup ludności (osób zdrowych i osób chorych) opartego na podstawach naukowych;

- przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet, zgodnie z obowiązującą klasyfikacją i zasadami Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli;

- oceny stanu odżywienia, sposobu żywienia i rozpoznania niedożywienia;

- zapobiegania chorobom i dietoterapia;

- doradztwa dietetycznego i suplementacji dla sportowców i klubów sportowych opartych na podstawach naukowych i zgodnych ze stanem aktualnej wiedzy;

- oceny wzajemnego wpływu farmakoterapii i żywienia;

- kontrolowania jakości produktów żywnościowych i warunków ich przechowywania zgodnie z zasadami systemu HACCP;

- oceny wpływu choroby na stan odżywienia i wpływu żywienia na wyniki leczenia chorób;

- organizowania żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego dostosowanego do wieku, płci i stanu zdrowia pacjentów;

- prowadzenia edukacji żywieniowej;

-pracy jako specjalista w zakładach przemysłu spożywczego i farmaceutycznego;

- pracy w działach higieny żywności i żywienia zbiorowego, stacjach sanitarno-epidemiologicznych;

- pracy związanej z produkcją żywności;

- nawiązywania właściwego kontaktu z potencjalnymi klientami;

- podnoszenia swoich kwalifikacji i doskonalenia zawodowego na rynku krajowym i międzynarodowym;

- kierowania zespołem i współpracy z przedstawicielami innych zawodów medycznych i pracownikami administracji ochrony zdrowia w celu prowadzenia edukacji żywieniowej i profilaktyki chorób żywieniowo-zależnych w społeczności lokalnej;

- zarządzania placówkami prowadzącymi poradnictwo dietetyczne.

Aktualności

  • 2024-11-07

    Kwartet Talentów Świętokrzyskich

    Czworo przedstawicieli Uniwersytetu Jana Kochanowskiego znalazło się w prestiżowej grupie Talentów Świętokrzyskich. Czytaj więcej

  • 2024-10-31 do 2024-11-07

    Bezpłatne studia podyplomowe na Wydziale Pedagogiki i Psychologii UJK

    Wydział Pedagogiki i Psychologii UJK serdecznie zaprasza na bezpłatne studia podyplomowe. Kandydaci mogą wybierać spośród dwóch atrakcyjnych kierunków studiów. Warto się spieszyć, ponieważ zakończenie rekrutacji oraz termin składania dokumentów upływa 7 listopada 2024 r. Czytaj więcej

  • 2024-10-26

    Kielczanie wybierają UJK

    Zakończyła się rekrutacja na rok akademicki 2024/25. Utworzyliśmy zestawienie szkół z których najwięcej absolwentów zostało przyjętych na studia w Uniwersytecie Jana Kochanowskiego. Czytaj więcej

  • 2024-10-09

    UJK na targach edukacyjnych

    „Fach w ręku - to się opłaca” - pod taką nazwą przebiegły targi edukacyjno-zawodowe, które odbyły się 9 października 2024 r. w Centrum Kongresowym Targów Kielce. W wydarzeniu, zorganizowanym przez Wojewódzki Urząd Pracy, wzięli również udział pracownicy Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach. Czytaj więcej

  • 2024-10-08

    Studiuj rolnictwo na UJK

    Dla tych, którzy jeszcze nie wybrali kierunku studiów lub nie trafili z wyborem mamy propozycję. Czytaj więcej

  • 2024-09-05

    Stypendia dla umysłów ścisłych

    50 studentów kierunków ścisłych UJK otrzyma 1,5 tysiąca zł stypendium miesięcznie! Fundatorem stypendiów jest Samorząd Województwa Świętokrzyskiego. Czytaj więcej

  • 2024-08-13

    Kreator kariery

    Dwa nowe kierunki i modyfikacja sześciu istniejących kierunków studiów. To główne założenia projektu „Kreator kariery - zbuduj swoją przyszłość zawodową z UJK w Kielcach”. Czytaj więcej

  • 2024-08-08 do 2024-09-16

    Stypendia NBP dla studentów kierunków ekonomicznych

    Zostałeś przyjęty na I rok studiów ekonomicznych? A może rozpoczynasz studia na II lub III roku? Możesz otrzymać stypendium w Programie „Złote Indeksy NBP”. Sprawdź warunki i aplikuj. Łączna pula środków w programie wynosi milion złotych (500 tys. zł dla studentów I roku oraz 500 tys. dla studentów II i III roku). Czytaj więcej

  • 2024-07-30 do 2024-09-18

    Drugi etap rekrutacji trwa

    Nie udało Ci się zakwalifikować na studia w pierwszej turze rekrutacji? Nic straconego – sprawdź ofertę studiów stacjonarnych i niestacjonarnych dostępnych w naborze uzupełniającym. Dołącz do studentek i studentów Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach! Czytaj więcej

  • 2024-07-26

    Podsumowanie I etapu rekrutacji

    W Rektoracie Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach odbyła się konferencja prasowa, podczas której władze Uczelni podsumowały pierwszy etap tegorocznej rekrutacji. Rektor UJK prof. dr hab. Stanisław Głuszek przedstawił statystyki naboru, w tym najpopularniejsze kierunki studiów oraz liczby kandydatów na jedno miejsce. Czytaj więcej

  • 2024-07-16

    Przestrzeń dla sztuki

    Na ten moment czekaliśmy długo. Podpisana została umowa na projekt nowego budynku Wydziału Sztuki Uniwersytetu Jana Kochanowskiego. Czytaj więcej

  • 2024-06-20

    Święto z ministrem

    – Możecie być dumni z Waszej Uczelni – mówił Dariusz Wieczorek, minister nauki. Był on gościem Święta Uczelni w Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach. Czytaj więcej

  • 2024-06-03

    To oni zmieniają świat

    W Rektoracie UJK odbyła się uroczystość wręczenia nominacji nowym doktorom i doktorom habilitowanym oraz nagród i wyróżnień dla studentów. Czytaj więcej

  • 2024-01-31

    Czas na rolnictwo i logistykę

    Wkrótce matura i czas wyboru kierunku studiów i uczelni. Podczas tegorocznej rekrutacji bardzo atrakcyjne będą dwa kierunki studiów. Dlaczego? Czytaj więcej

Więcej aktualności

Centrum Wsparcia Osób z Niepełnosprawnościami

ul. Śląska 11A
25-328 Kielce
Godz. przyjęć:
poniedziałek - piątek w godz. 8:00 - 15:00

Informacje dla kandydatów: https://www.ujk.edu.pl/pjm.html
Strona www: https://www.ujk.edu.pl/ucwir

Sekcja Rekrutacji

ul. Żeromskiego 5, 25-369 Kielce