Oferta kształcenia w roku akademickim {rok}

Wyświetlanie

Rodzaj oferty

Wydział

Kierunek

Forma studiów


Poziom studiów

Oferta dla Polaków

Znalezionych naborów: {n}

Strona: 1

1. Kierunek: Dietetyka

Studia {typ} {forma}

Collegium Medicum
Miejsce prowadzenia zajęć: Kielce

Limit miejsc: {limit}
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Minimalna liczba punktów wymagana do zakwalifikowania: 30
Ubiegłoroczny próg punktowy: 37.8

Terminy (oferta archiwalna):
rejestracja od 2024-06-01 do 2024-07-10,
ogłoszenie wyników 2024-07-12,
składanie dokumentów od 2024-07-15 do 2024-07-20.

Limit miejsc: {limit}
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Minimalna liczba punktów wymagana do zakwalifikowania: 30

Opis

Na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2019 r. w sprawie badań lekarskich kandydatów do szkół ponadpodstawowych lub wyższych i na kwalifikacyjne kursy zawodowe, uczniów i słuchaczy tych szkół, studentów, słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych oraz doktorantów, osoby ubiegające się o przyjęcie na ww. kierunki zobowiązane są dołączyć zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stanowi załącznik nr 2 i 3 do Rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 15 września 1997 r. - Dz. U.97120.767 z późn. zm.) Zaświadczenie wydawane jest na podstawie skierowania wydanego przez właściwą komisję rekrutacyjną. Bezpłatne badania wykonywane są w podmiocie leczniczym, z którym UJK ma zawartą umowę. Koszty związane z wykonaniem badań w innej jednostce leczniczej ponosi kandydat.

Kryteria kwalifikacji

  • Absolwent z maturą międzynarodową IB
    1. Konkurs świadectw

      Wynik części zewnętrznej egzaminu maturalnego (egzamin pisemny).

      Przedmioty:

      1. język polski
      2. matematyka
      3. dowolny przedmiot zdawany na maturze (jeden przedmiot do wyboru zdawany na maturze inny niż język polski i matematyka)
  • Absolwent z nową maturą - sprawdź swoje szanse
    1. Konkurs świadectw

      Wynik części zewnętrznej egzaminu maturalnego (egzamin pisemny).

      Przedmioty:

      1. język polski
      2. matematyka
      3. dowolny przedmiot zdawany na maturze (jeden przedmiot do wyboru zdawany na maturze inny niż język polski i matematyka)
  • Absolwent ze starą maturą
    1. Konkurs świadectw

      Ocena z pisemnej lub ustnej części egzaminu dojrzałości korzystniejsza dla kandydata.W przypadku braku oceny na egzaminie dojrzałości z jednego z wymaganych przedmiotów uwzględnia się ocenę z klasyfikacji końcoworocznej.

      Przedmioty:

      1. język polski
      2. matematyka
      3. dowolny przedmiot zdawany na maturze (jeden przedmiot do wyboru zdawany na maturze inny niż język polski i matematyka)

Wymagane dokumenty

  • Wydruk internetowego formularza (prawdziwość danych zawartych w formularzu, kandydat potwierdza własnoręcznym podpisem);
  • Kserokopia świadectwa dojrzałości (wraz z oryginałem do wglądu, celem poświadczenia za zgodność przez Uczelnię);
  • Zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stanowi załącznik nr 2 i 3 do rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 15 września 1997 r. - Dz. U.97120.767);
  • 1 fotografia kolorowa w wersji elektronicznej - jpg, 2cm x 2.5cm, 236 x 295 pikseli – poprzez formularz rejestracyjny;
  • 1 fotografia papierowa zgodna z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych (taka sama jak fotografia cyfrowa dołączona do internetowego formularza rejestracyjnego);
  • Oświadczenie przedstawiciela ustawowego o wyrażeniu zgody (dotyczy niepełnoletniego kandydata na studia) pobierz PL pobierz EN;
  • Teczka wiązana A4 - biała;

Składanie dokumentów

Sylwetka absolwenta

Absolwent studiów licencjackich na kierunku Dietetyka uzyskuje zaawansowaną wiedzę i umiejętności w zakresie żywienia człowieka zdrowego i chorego oraz profilaktyki chorób dietozależnych. W czasie studiów uzyska wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne niezbędne m.in. do:

- planowania racjonalnego żywienia dla różnych grup ludności;

- przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet;

- oceny stanu odżywienia, sposobu żywienia i rozpoznania niedożywienia;

- zapobiegania chorobom dietozależnym;

- prowadzenia własnej firmy cateringowej;

- doradztwa dietetycznego dla sportowców i klubów sportowych;

- oceny wzajemnego wpływu farmakoterapii i żywienia;

- kontrolowania jakości produktów żywnościowych i warunków ich przechowywania zgodnie z zasadami systemu HACCP;

- oceny wpływu choroby na stan odżywienia i wpływu żywienia na wyniki leczenia chorób;

- organizowania żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego dostosowanego do wieku i stanu zdrowia pacjentów;

- prowadzenia edukacji żywieniowej;

- pracy jako specjalista w zakładach przemysłu spożywczego i farmaceutycznego;

- nawiązywania właściwego kontaktu z potencjalnymi pacjentami;

- pracy w działach higieny żywności i żywienia zbiorowego, stacjach sanitarno-epidemiologicznych;

- pracy związanej z produkcją żywności;

- podnoszenia swoich kwalifikacji i doskonalenia zawodowego na rynku krajowym i międzynarodowym.

Zasadniczym celem uczenia się na kierunku Dietetyka jest zatem przygotowanie wykwalifikowanych kadr współodpowiedzialnych za zdrowie jednostki oraz grup ludności, dbających o poszanowanie zasad etyki zawodowej i uregulowań prawnych funkcjonujących w ochronie zdrowia. Profil studiów dla kierunku należy określić jako praktyczny, ponieważ znaczną część zajęć stanowi nabywanie umiejętności podczas kształcenia praktycznego w zakładach opieki zdrowotnej i zakładach żywienia zbiorowego, stanowiących zasadnicze miejsca pracy dietetyka. Zajęcia o charakterze praktycznym realizowane będą przez osoby posiadające specjalistyczną wiedzę i doświadczenie zawodowe zdobyte poza uczelnią. Przez sześć semestrów student zdobywa umiejętność przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet, rozpoznawania, zapobiegania i leczenia niedożywienia, niedożywienia szpitalnego oraz obsługi sprzętu i urządzeń stosowanych w ocenie stanu odżywienia. Poznaje zasady prawidłowego żywienia oraz prowadzenia dokumentacji dotyczącej żywienia pacjentów. Analizuje stan odżywienia, sposoby żywienia i zapotrzebowanie na makro- i mikroskładniki odżywcze pacjentów oraz wymogi stosowania żywienia klinicznego z wykorzystaniem diet naturalnych oraz specjalnych preparatów odżywczych dla chorych. Jednocześnie jest specjalistą w zakresie planowania i wprowadzania opartego o podstawy naukowe żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego (zróżnicowanych pod względem wieku, aktywności fizycznej, pracy zawodowej oraz warunków życia grup ludności), profilaktyki i leczenia chorób dietozależnych. Ważnym elementem kształcenia jest przygotowanie do podjęcia studiów drugiego stopnia i systematycznego doskonalenia zawodowego.

2. Kierunek: Dietetyka

Studia {typ} {forma}

Collegium Medicum
Miejsce prowadzenia zajęć: Kielce

Limit miejsc: {limit}
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Czesne: {kwota} {waluta} (opłata za rok studiów, płatna w {raty} ratach)
Minimalna liczba punktów wymagana do zakwalifikowania: 30
Ubiegłoroczny próg punktowy: 37.35

Terminy (oferta archiwalna):
rejestracja od 2024-06-01 do 2024-07-10,
ogłoszenie wyników 2024-07-12,
składanie dokumentów od 2024-07-15 do 2024-07-20.

Limit miejsc: {limit}
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Czesne: {kwota} {waluta} (opłata za rok studiów, płatna w {raty} ratach)
Minimalna liczba punktów wymagana do zakwalifikowania: 30

Opis

Na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2019 r. w sprawie badań lekarskich kandydatów do szkół ponadpodstawowych lub wyższych i na kwalifikacyjne kursy zawodowe, uczniów i słuchaczy tych szkół, studentów, słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych oraz doktorantów, osoby ubiegające się o przyjęcie na ww. kierunki zobowiązane są dołączyć zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stanowi załącznik nr 2 i 3 do Rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 15 września 1997 r. - Dz. U.97120.767 z późn. zm.) Zaświadczenie wydawane jest na podstawie skierowania wydanego przez właściwą komisję rekrutacyjną. Bezpłatne badania wykonywane są w podmiocie leczniczym, z którym UJK ma zawartą umowę (WYŁĄCZNIE NA STUDIA STACJONARNE). Koszty związane z wykonaniem badań w innej jednostce leczniczej ponosi kandydat.

Kryteria kwalifikacji

  • Absolwent z maturą międzynarodową IB
    1. Konkurs świadectw

      Wynik części zewnętrznej egzaminu maturalnego (egzamin pisemny).

      Przedmioty:

      1. język polski
      2. matematyka
      3. dowolny przedmiot zdawany na maturze (jeden przedmiot do wyboru zdawany na maturze inny niż język polski i matematyka)
  • Absolwent z nową maturą - sprawdź swoje szanse
    1. Konkurs świadectw

      Wynik części zewnętrznej egzaminu maturalnego (egzamin pisemny).

      Przedmioty:

      1. język polski
      2. matematyka
      3. dowolny przedmiot zdawany na maturze (jeden przedmiot do wyboru zdawany na maturze inny niż język polski i matematyka)
  • Absolwent ze starą maturą
    1. Konkurs świadectw

      Ocena z pisemnej lub ustnej części egzaminu dojrzałości korzystniejsza dla kandydata. W przypadku braku oceny na egzaminie dojrzałości z jednego z wymaganych przedmiotów uwzględnia się ocenę z klasyfikacji końcoworocznej.

      Przedmioty:

      1. język polski
      2. matematyka
      3. dowolny przedmiot zdawany na maturze (jeden przedmiot do wyboru zdawany na maturze inny niż język polski i matematyka)

Wymagane dokumenty

  • Wydruk internetowego formularza (prawdziwość danych zawartych w formularzu, kandydat potwierdza własnoręcznym podpisem);
  • Kserokopia świadectwa dojrzałości (wraz z oryginałem do wglądu, celem poświadczenia za zgodność przez Uczelnię);
  • Zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stanowi załącznik nr 2 i 3 do rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 15 września 1997 r. - Dz. U.97120.767);
  • 1 fotografia kolorowa w wersji elektronicznej - jpg, 2cm x 2.5cm, 236 x 295 pikseli – poprzez formularz rejestracyjny;
  • 1 fotografia papierowa zgodna z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych (taka sama jak fotografia cyfrowa dołączona do internetowego formularza rejestracyjnego);
  • Oświadczenie przedstawiciela ustawowego o wyrażeniu zgody (dotyczy niepełnoletniego kandydata na studia) pobierz PL pobierz EN;
  • Teczka wiązana A4 - biała;

Składanie dokumentów

Sylwetka absolwenta

Absolwent studiów licencjackich na kierunku Dietetyka uzyskuje zaawansowaną wiedzę i umiejętności w zakresie żywienia człowieka zdrowego i chorego oraz profilaktyki chorób dietozależnych. W czasie studiów uzyska wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne niezbędne m.in. do:

- planowania racjonalnego żywienia dla różnych grup ludności;

- przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet;

- oceny stanu odżywienia, sposobu żywienia i rozpoznania niedożywienia;

- zapobiegania chorobom dietozależnym;

- prowadzenia własnej firmy cateringowej;

- doradztwa dietetycznego dla sportowców i klubów sportowych;

- oceny wzajemnego wpływu farmakoterapii i żywienia;

- kontrolowania jakości produktów żywnościowych i warunków ich przechowywania zgodnie z zasadami systemu HACCP;

- oceny wpływu choroby na stan odżywienia i wpływu żywienia na wyniki leczenia chorób;

- organizowania żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego dostosowanego do wieku i stanu zdrowia pacjentów;

- prowadzenia edukacji żywieniowej;

- pracy jako specjalista w zakładach przemysłu spożywczego i farmaceutycznego;

- nawiązywania właściwego kontaktu z potencjalnymi pacjentami;

- pracy w działach higieny żywności i żywienia zbiorowego, stacjach sanitarno-epidemiologicznych;

- pracy związanej z produkcją żywności;

- podnoszenia swoich kwalifikacji i doskonalenia zawodowego na rynku krajowym i międzynarodowym.

Zasadniczym celem uczenia się na kierunku Dietetyka jest zatem przygotowanie wykwalifikowanych kadr współodpowiedzialnych za zdrowie jednostki oraz grup ludności, dbających o poszanowanie zasad etyki zawodowej i uregulowań prawnych funkcjonujących w ochronie zdrowia. Profil studiów dla kierunku należy określić jako praktyczny, ponieważ znaczną część zajęć stanowi nabywanie umiejętności podczas kształcenia praktycznego w zakładach opieki zdrowotnej i zakładach żywienia zbiorowego, stanowiących zasadnicze miejsca pracy dietetyka. Zajęcia o charakterze praktycznym realizowane będą przez osoby posiadające specjalistyczną wiedzę i doświadczenie zawodowe zdobyte poza uczelnią. Przez sześć semestrów student zdobywa umiejętność przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet, rozpoznawania, zapobiegania i leczenia niedożywienia, niedożywienia szpitalnego oraz obsługi sprzętu i urządzeń stosowanych w ocenie stanu odżywienia. Poznaje zasady prawidłowego żywienia oraz prowadzenia dokumentacji dotyczącej żywienia pacjentów. Analizuje stan odżywienia, sposoby żywienia i zapotrzebowanie na makro- i mikroskładniki odżywcze pacjentów oraz wymogi stosowania żywienia klinicznego z wykorzystaniem diet naturalnych oraz specjalnych preparatów odżywczych dla chorych. Jednocześnie jest specjalistą w zakresie planowania i wprowadzania opartego o podstawy naukowe żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego (zróżnicowanych pod względem wieku, aktywności fizycznej, pracy zawodowej oraz warunków życia grup ludności), profilaktyki i leczenia chorób dietozależnych. Ważnym elementem kształcenia jest przygotowanie do podjęcia studiów drugiego stopnia i systematycznego doskonalenia zawodowego.

3. Kierunek: Dietetyka

Studia {typ} {forma}

Collegium Medicum
Miejsce prowadzenia zajęć: Kielce

Rodzaj naboru: uzupełniający
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Czesne: {kwota} {waluta} (opłata za rok studiów, płatna w {raty} ratach)
Minimalna liczba punktów wymagana do zakwalifikowania: 30
Ubiegłoroczny próg punktowy: 37.35

Terminy:
rejestracja od 2024-07-27 do 2024-09-17,
ogłoszenie wyników 2024-09-19,
składanie dokumentów od 2024-09-20 do 2024-09-25.

Rodzaj naboru: uzupełniający
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Czesne: {kwota} {waluta} (opłata za rok studiów, płatna w {raty} ratach)
Minimalna liczba punktów wymagana do zakwalifikowania: 30

Opis

Na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2019 r. w sprawie badań lekarskich kandydatów do szkół ponadpodstawowych lub wyższych i na kwalifikacyjne kursy zawodowe, uczniów i słuchaczy tych szkół, studentów, słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych oraz doktorantów, osoby ubiegające się o przyjęcie na ww. kierunki zobowiązane są dołączyć zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stanowi załącznik nr 2 i 3 do Rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 15 września 1997 r. - Dz. U.97120.767 z późn. zm.) Zaświadczenie wydawane jest na podstawie skierowania wydanego przez właściwą komisję rekrutacyjną. Bezpłatne badania wykonywane są w podmiocie leczniczym, z którym UJK ma zawartą umowę (WYŁĄCZNIE NA STUDIA STACJONARNE). Koszty związane z wykonaniem badań w innej jednostce leczniczej ponosi kandydat.

Kryteria kwalifikacji

  • Absolwent z maturą międzynarodową IB
    1. Konkurs świadectw

      Wynik części zewnętrznej egzaminu maturalnego (egzamin pisemny).

      Przedmioty:

      1. język polski
      2. matematyka
      3. dowolny przedmiot zdawany na maturze (jeden przedmiot do wyboru zdawany na maturze inny niż język polski i matematyka)
  • Absolwent z nową maturą - sprawdź swoje szanse
    1. Konkurs świadectw

      Wynik części zewnętrznej egzaminu maturalnego (egzamin pisemny).

      Przedmioty:

      1. język polski
      2. matematyka
      3. dowolny przedmiot zdawany na maturze (jeden przedmiot do wyboru zdawany na maturze inny niż język polski i matematyka)
  • Absolwent ze starą maturą
    1. Konkurs świadectw

      Ocena z pisemnej lub ustnej części egzaminu dojrzałości korzystniejsza dla kandydata. W przypadku braku oceny na egzaminie dojrzałości z jednego z wymaganych przedmiotów uwzględnia się ocenę z klasyfikacji końcoworocznej.

      Przedmioty:

      1. język polski
      2. matematyka
      3. dowolny przedmiot zdawany na maturze (jeden przedmiot do wyboru zdawany na maturze inny niż język polski i matematyka)

Wymagane dokumenty

  • Wydruk internetowego formularza (prawdziwość danych zawartych w formularzu, kandydat potwierdza własnoręcznym podpisem);
  • Kserokopia świadectwa dojrzałości (wraz z oryginałem do wglądu, celem poświadczenia za zgodność przez Uczelnię);
  • Zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na kierunkach, na których występują czynniki szkodliwe, uciążliwe lub niebezpieczne dla zdrowia (wydane przez lekarza medycyny pracy, na obowiązującym druku - druk orzeczenia lekarskiego stanowi załącznik nr 2 i 3 do rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 15 września 1997 r. - Dz. U.97120.767);
  • 1 fotografia kolorowa w wersji elektronicznej - jpg, 2cm x 2.5cm, 236 x 295 pikseli – poprzez formularz rejestracyjny;
  • 1 fotografia papierowa zgodna z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych (taka sama jak fotografia cyfrowa dołączona do internetowego formularza rejestracyjnego);
  • Oświadczenie przedstawiciela ustawowego o wyrażeniu zgody (dotyczy niepełnoletniego kandydata na studia) pobierz PL pobierz EN;
  • Teczka wiązana A4 - biała;

Składanie dokumentów

Sylwetka absolwenta

Absolwent studiów licencjackich na kierunku Dietetyka uzyskuje zaawansowaną wiedzę i umiejętności w zakresie żywienia człowieka zdrowego i chorego oraz profilaktyki chorób dietozależnych. W czasie studiów uzyska wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne niezbędne m.in. do:

- planowania racjonalnego żywienia dla różnych grup ludności;

- przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet;

- oceny stanu odżywienia, sposobu żywienia i rozpoznania niedożywienia;

- zapobiegania chorobom dietozależnym;

- prowadzenia własnej firmy cateringowej;

- doradztwa dietetycznego dla sportowców i klubów sportowych;

- oceny wzajemnego wpływu farmakoterapii i żywienia;

- kontrolowania jakości produktów żywnościowych i warunków ich przechowywania zgodnie z zasadami systemu HACCP;

- oceny wpływu choroby na stan odżywienia i wpływu żywienia na wyniki leczenia chorób;

- organizowania żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego dostosowanego do wieku i stanu zdrowia pacjentów;

- prowadzenia edukacji żywieniowej;

- pracy jako specjalista w zakładach przemysłu spożywczego i farmaceutycznego;

- nawiązywania właściwego kontaktu z potencjalnymi pacjentami;

- pracy w działach higieny żywności i żywienia zbiorowego, stacjach sanitarno-epidemiologicznych;

- pracy związanej z produkcją żywności;

- podnoszenia swoich kwalifikacji i doskonalenia zawodowego na rynku krajowym i międzynarodowym.

Zasadniczym celem uczenia się na kierunku Dietetyka jest zatem przygotowanie wykwalifikowanych kadr współodpowiedzialnych za zdrowie jednostki oraz grup ludności, dbających o poszanowanie zasad etyki zawodowej i uregulowań prawnych funkcjonujących w ochronie zdrowia. Profil studiów dla kierunku należy określić jako praktyczny, ponieważ znaczną część zajęć stanowi nabywanie umiejętności podczas kształcenia praktycznego w zakładach opieki zdrowotnej i zakładach żywienia zbiorowego, stanowiących zasadnicze miejsca pracy dietetyka. Zajęcia o charakterze praktycznym realizowane będą przez osoby posiadające specjalistyczną wiedzę i doświadczenie zawodowe zdobyte poza uczelnią. Przez sześć semestrów student zdobywa umiejętność przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet, rozpoznawania, zapobiegania i leczenia niedożywienia, niedożywienia szpitalnego oraz obsługi sprzętu i urządzeń stosowanych w ocenie stanu odżywienia. Poznaje zasady prawidłowego żywienia oraz prowadzenia dokumentacji dotyczącej żywienia pacjentów. Analizuje stan odżywienia, sposoby żywienia i zapotrzebowanie na makro- i mikroskładniki odżywcze pacjentów oraz wymogi stosowania żywienia klinicznego z wykorzystaniem diet naturalnych oraz specjalnych preparatów odżywczych dla chorych. Jednocześnie jest specjalistą w zakresie planowania i wprowadzania opartego o podstawy naukowe żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego (zróżnicowanych pod względem wieku, aktywności fizycznej, pracy zawodowej oraz warunków życia grup ludności), profilaktyki i leczenia chorób dietozależnych. Ważnym elementem kształcenia jest przygotowanie do podjęcia studiów drugiego stopnia i systematycznego doskonalenia zawodowego.

Aktualności

  • 2024-07-16

    Przestrzeń dla sztuki

    Na ten moment czekaliśmy długo. Podpisana została umowa na projekt nowego budynku Wydziału Sztuki Uniwersytetu Jana Kochanowskiego. Czytaj więcej

  • 2024-06-20

    Święto z ministrem

    – Możecie być dumni z Waszej Uczelni – mówił Dariusz Wieczorek, minister nauki. Był on gościem Święta Uczelni w Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach. Czytaj więcej

  • 2024-06-03

    To oni zmieniają świat

    W Rektoracie UJK odbyła się uroczystość wręczenia nominacji nowym doktorom i doktorom habilitowanym oraz nagród i wyróżnień dla studentów. Czytaj więcej

  • 2024-06-01 do 2024-09-18

    Dołącz do UJK!

    Społeczność Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach z każdym rokiem staje się coraz liczniejsza. Chcesz dołączyć do grona studentek i studentów UJK? Zdobywać wiedzę i doświadczenie, a przy tym rozwijać pasje? Nic prostszego – weź udział w naborze prowadzonym za pośrednictwem Systemu Elektronicznej Rekrutacji. Czytaj więcej

  • 2024-01-31

    Czas na rolnictwo i logistykę

    Wkrótce matura i czas wyboru kierunku studiów i uczelni. Podczas tegorocznej rekrutacji bardzo atrakcyjne będą dwa kierunki studiów. Dlaczego? Czytaj więcej

Więcej aktualności

Centrum Wsparcia Osób z Niepełnosprawnościami

ul. Śląska 11A
25-328 Kielce
Godz. przyjęć:
poniedziałek - piątek w godz. 8:00 - 15:00

Informacje dla kandydatów: https://www.ujk.edu.pl/pjm.html
Strona www: https://www.ujk.edu.pl/ucwir

Sekcja Rekrutacji

ul. Żeromskiego 5, 25-369 Kielce